Project omschrijving

Wonderland
Interactief Luistermeubel

Wonderland is de kinderbibliotheek in Forum Groningen. Met een klimnet om in te chillen met een lekker boek, een interactieve gamewall en verschillende plekken om heerlijk te hangen en te lezen is dit toch echt wel een walhalla voor kids.

Interactief luistermeubel Forum Wonderland bibliotheek

De briefing was:

Het lijkt ons leuk om een soort luisterobject/luistermeubel op Wonderland neer te zetten waar dit verhaal te horen is en wat we kunnen aanvullen met de geschreven inzendingen. Nu zal dit niet wekelijks worden aangevuld, maar het zou ons tof lijken als er af en toe een verhaal kan worden toegevoegd. We hebben nog geen specifiek idee bij het meubel maar wel een paar uitgangspunten:

+ hufterproof, dus het liefst zonder play- en volumeknoppen
+ optie om de verhalen in een loop te laten afspelen? In dit geval werken met verschillende geluidsboxen waar de verhalen steeds zachtjes te horen zijnā€¦
+ speels meubel, het liefste verschillende plekken waar je kan zitten/liggen om de verhaaltjes te horen
+ Qua formaat hebben we nog niets specifieks voor ogen. Het moet vooral een in het oog springend object zijn waarvan kinderen denken: daar wil ik op of in!

Daar houden we van bij Monkey Squad! Een blanco canvas en alle vrijheid om onze eigen creativiteit kwijt te kunnen. Ons team bouwde een interactief luistermeubel om heerlijk op te liggen en te genieten van een luisterboek. Met 3 chillplekken en 3 verschillende luisterboeken die bediend worden met de verschillende ledbuttons is het een interactief meubel geworden waar je helemaal zen van wordt.

Ok, eerlijk is eerlijk; de kids springen erop, trappen er tegenaan, de kinderwagens knallen er tegenaan maar dat mag allemaal. Bij het maken van dit interactieve meubel hebben we rekening gehouden dat het kidsproof (dus veilige verf en stoffering), ouderproof (krasvast) en hufterproof (je hebt ze er altijd bij) moet zijn.

Knappe kerel die dit interactieve luistermeubel kapot krijgt :-)